12 de juny del 2013

Crònica 2na prova Trail Sèries Costa Daurada: Reus

CRÒNICA DE LA 2NA PROVA DE LES TRAIL SERIES COSTA DAURADA: REUS by Club Trail El Replà

Aquest passat dissabte a la tarda, fins a 6 membres del CTER Club Trail El Replà ens vam apuntar a la 2na prova de les Trail Series organitzades per Naturtime Events. En aquesta ocasió la cursa es va disputar a les afores de la ciutat de Reus.

La prova, que comptava amb dues modalitats, una de 10,5km amb +237m i una altre de 21km amb +722m, va comptar amb la presència de 119 corredors (53 a la curta i 66 a la llarga).

El punt de quedada va ser a les instal•lacions de les pistes de tennis i pàdel del Reus Deportiu, una zona ubicada a zona est de Reus. A diferència d’altre ocasions, aquesta vegada la cursa es va disputar de tarda, concretament a les 17:30h, així que tot i que en aquest època encara no fa calor extrema, no feia la fresqueta de les darreres curses matinals a les que hem participat.

Recollida de dorsals en una carpa al costat del club de tennis, xip i a escalfar. En aquesta ocasió els representants del club vam ser: David Balañà, Carlos Rallo, Sergio Venuti, Jordi Buldó, Marc López i Jordi Ferré. La sortida es va veure aplaçada per una bretolada en el marcatge del circuït, un cop a la línia de sortida i amb tothom calent, l’organització va comunicar que havien boicotejat part del recorregut, així que la cursa va començar finalment amb 30 minuts de retard per causes alienes a l’organització.

Cares conegudes a la línia de sortida, molt bons corredors i gent molt preparada disposats a atacar les dues distàncies en el menor temps possible. Tret de sortida! Ritmes molt alts en els 3 primers quilòmetres amb mitges en el grup capdavanter per sota de 4,10m/m. A l’arribada a l’ Almoster, km.4, ambdues curses es bifurcaven separant tots els corredors. Recorregut en general molt justet a nivell qualitatiu, amb moltíssim asfalt i poc atractiu visual, d’alguna manera veníem molt mal acostumats de les dues últimes proves organitzades per Naturtime, la de Cornudella de Montsant (espectacular) i la Sant Quintí de Mediona XTrail (preciosa). El darrer tram va ser prou divertit amb baixada ràpida per una zona de riera malmesa per l’aigua, fet que va incrementar un pèl el divertiment de la prova.

La nota de club per a la Trail Series Reus es d’un 6.

Tots els 6 corredors del club vam optar per la modalitat de cursa curta, al final amb 11km de distància i +240m positius. Els resultats dels nostres corredors van ser:

5è – Jordi Ferré – 44m 32s (4,26 m/km)
8è – Marc López – 48m 54s (4,53 m/km)
12è – Carlos Rallo – 51m 01s (5,06 m/km)
22è – David Balañà – 56m 06s (5,37 m/km)
24è – Jordi Buldó – 57m 24s (5,44 m/km)
33è – Sergio Venuti – 1h 01m 02s (6,06 m/km)

Al final, Rustic Party amb les dones i la canalla, llangonissa i pa torrat a mode self-service per tancar una tarda prou divertida i esportiva en equip.

Una cursa més al sarró i ara a esperar el pròxim dissabte 22 de Juny, on disputarem la 3era prova de les Trail Series a Alcover, on esperem, i ja sabem del cert veient el recorregut, una circuït molt més muntanyenc amb força més desnivell i sobretot amb un entorn paisatgístic preciós com és el que tenen a la població de l’ Alt Camp. Us animem a tots a venir i a gaudir del Trail Running. Esperem poder donar més guerra que a Reus!