6 de maig del 2013

CRÒNICA ULTIMES PARTICIPACIONS DE MEMBRES CLUB TRAIL EL REPLÀ

CURSA DE L’1 DE MAIG D’ ALTAFULLA (DIMECRES 1 DE MAIG DE 2013) by CLUB TRAIL EL REPLÀ

El passat dimecres 1 de Maig, a Altafulla s’hi va disputar la prova de 5km denominada Cursa de 1’ 1 de Maig de la bonica població del Baix Gaià. Marcada al calendari com una de les curses més populars i amb més participació de la zona, el Club Trail El Replà hi ha presentar 4 participants, la Montse Martínez, la Núria Montserrat, l’ Anna Requena i el Pau Cabanes; en el cas de la Núria i l’ Anna va ser la seva primera participació en una cursa, pel que els hi volem donar l’ especial enhorabona i benvinguda al club!

La cursa, amb una distància total de 5.000m, no és la típica cursa ràpida de 5km degut al desnivell de la Vila Closa d’ Altafulla, la zona més turística del casc antic del poble.

Els nostres 4 corredors van completar tot el recorregut sense incidents, amb 342 participants, el Pau Cabanes amb un crono de en 21m07s i 56èna posició a la general i les nostres fèmines que van córrer en grup amb 41m15s.

A destacar també les curses infantils, on van participar 3 minirunners del club, l’ Aina Buldó de 5 anys, el Manel Rosell de 4 anys i el Jan Ferré, de 2 anys i mig. Tots ells es van emportar una medalla molt maca per haver participat; el planter del futur del CTER? Veurem!

CURSA DE MUNTANYA DELS BOMBERS VOLUNTÀRIS DE CORNUDELLA DE MONTSANT (DIUMENGE 5 DE MAIG DE 2013) by CLUB TRAIL EL REPLÀ

El passat diumenge 5 de maig, a Cornudella de Montsant s’hi va disputar la Cursa de Muntanya dels Bombers de Cornudella, una prova que formava part de la 1era de les Trail Sèries Costa Daurada, una competició de 9 curses de muntanya creada per l’empresa Naturtime Events.

El Jordi Ferré va ser el representant del club en aquesta prova, que comptava amb dues modalitats, una de més curta de 13km (tot i que al final en van sortir 14,4) amb +550 de desnivell positiu i una altre de 20km amb +900 de desnivell positiu.

L’arribada al poble a primera hora, amb els Bombers i organitzadors muntant la zona d’arribada feia preveure que seria una cursa maca i amb un recorregut que pintava genial. Cafè amb tranquil·litat al bar del poble, acompanyat del Bernat i el César, 2 triatletes d’Altafulla que es van animar a venir a córrer, ambient trail runner, recollida de dorsal i cap a la línia de sortida, ubicada a la zona de l’oficina de turisme.

Ambdues curses, la llarga i la curta, sortien al mateix temps, més de 130 corredors de muntanya en total, la meitat de participants a cada modalitat. La sortida va ser ràpida, pels estrets carrers del poble fins a enfilar un camí que ens portaria cap al sensacional cua del Pantà de Siurana, creuant el riu en dues ocasions (baixava amb aigua fins més amunt dels turmells tot i que els bombers hi van posar passos de roques i troncs). El recorregut de les dues curses era el mateix fins al km 7,3 on es van bifurcar. Fins aquell mateix moment el Jordi ocupava la 3era posició a la general, intentant seguir els passos accelerats dels forts Xavier Sahuquillo del CEM La Cameta Coixa i el Toni Calderón del Running Peace World, al final 1er i 2n classificat a la cursa llarga de 20km; amb la bifurcació, el Jordi va passar a la 1era posició de la cursa de 13km, que pujava des del km 7,3 fins al capdamunt del poble de Siurana, amb un desnivell curt però considerable i amb unes vistes i un recorregut probablement inigualable a la província de Tarragona, un luxe. El descens des de Siurana fins al pantà fa ser genial però molt perillós, degut a que el terreny estava format per pedres i roques corbades i relliscoses, mullades per l’ humitat i l’aigua dels darrers dies, hi van haver varies caigudes sense importància però calia córrer amb els ulls ben oberts per no prendre mal. L’arribada al poble va ser finalment amb un crono de 1h12m44s per completar els 14,4 km de cursa. El 2n classificat va ser el Javier Gallart amb 1h14m54s i el 3er el corredor de l’ Aurun Store Trail, el Salvador Millán, a 4 segons del 2n classificat.

Al final, entrega de premis molt simpàtica amb els bombers de Cornudella com amfitrions, foto amb casc dels guanyadors i molts regals dels col·laboradors (Lafuma, Evasion Running...) per als corredors participants allí presents. Al Jordi el van obsequiar amb 1 placa per la 1era posició a la general, 1 placa per la 1era posició sènior, 2 ampolles de vi local Cap de Ruc, 1 pastís artesanal, 1 llibre, 1 cantimplora i 1 buff, senzillament molt esplèndid i generós per part de l’organització.

Enhorabona a la gent de Montsant Natura, Naturtime Events i als Bombers de Cornudella per haver portat a terme una cursa 10, l’any que ve repetim!

Les següents fotos estan extretes de les xarxes socials de la pròpia Cursa, de Naturtime i d’un dels genials fotògrafs de cursa, el Gorka Martínez, que va fer unes fotografies magnífiques (www.gkmph.com).