29 d’abril del 2013

CRÒNICA II CURSA DE MUNTANYA DEL NÀSTIC DE TARRAGONA by CLUB TRAIL EL REPLÀ

Ahir diumenge 28 d’ Abril, 3 membres del CTER (Club Trail El Replà) es van apropar fins a les instal·lacions del Club Gimnàstic de Tarragona per disputar la II edició de la Cursa del Nàstic, que aquest any va presentar dues modalitats: una cursa ràpida de 5km d’asfalt per la vall de l’ Arrabassada i una cursa de muntanya de 15km pels boscos tarragonins. L’equip, format en aquesta ocasió pel Martí Rosell, Marc López i Jordi Ferré, van disputar la cursa llarga de muntanya, gairebé 15km amb un desnivell acumulat de 922m.

El dia es va aixecar plujós, molt plujós! El punt de trobada va ser el bar del Nàstic, on més d’una hora abans de la competició ja s’hi començava a respirar un molt bon ambient runner. Més de 450 corredors, sumant ambdues curses i les infantils, estaven disposats a ignorar la meteo i gaudir d’una bona matinal esportiva de diumenge, organitzada per la gent d’ Athletic Events, que son una garantia organitzativa de proves d’aquest tipus. Recollida de dorsals i xip (integrat en el dorsal), obsequi d’una genial camiseta commemorativa amb patrocinadors de primera línia (camiseta de color vermell per als socis del Nàstic i de color groc per als no socis) i bossa amb descomptes en comerços com ja és habitual.

Escalfament previ sota la pluja, fet que ja mentalitzava als participants que caldria córrer sota l’aigua sense treva amb tot el que això suposa en cansament adicional i duresa del propi recorregut. L’hora marcada de sortida va ser a les 9:30h, molt puntual degut al mal temps i amb un discurs èpic per part de l’speaker que va animar amb molt d’ humor als més de 300 corredors que s’havien ubicat sota l’arc per disputar ambdues proves. El fet de sortir junts els corredors de la cursa de 5km i de 15km (bifurcant-se al cap de 800m), va provocar un inici rapidíssim, on van sorgir dubtes de qui en disputava una i qui l’altre; ben aviat però, i abans d’arribar a l’ Ermita de la Salut, el grup ja es va trencar, i la cursa es va començar a definir. Encapçalada per l’amic atleta marroquí Mohsen El Haddad, tot un referent esportiu per nosaltres, els primers kms des de l’ Estadi fins a la pujada de l’ Ermita del Loreto van ser molt ràpids i sortosament tant el Marc com el Jordi es van poder posicionar en places davanteres, fet que incrementava les opcions d’obtenir un bon resultat final si eren capaços de mantenir aquest bon ritme fins al final. La cosa es va complicar amb l’arribada als camins de terra i pedres, l’aigua s’estava estancant en molts punts i els tolls i el fang començaven a predominar en tot el recorregut. Pujada fins a l’ Ermita del Loreto, del km. 4,5 fins al 7, amb pendent costant tot i que sense gaire dificultat; baixada immediata, pujada de nou, baixada, pujada... en definitiva un recorregut poc planer, per no dir gens, que afegit a les males condicions del recorregut provocava que calia estar més pendent d’ on es trepitjava i de no prendre mal que de la pròpia dificultat del mateix terreny.

 La disposició de les places davanteres de cursa pràcticament no va variar d’inici a fi, l’atleta El Haddad va ser el guanyador amb 1h04m02s liderant-la indiscutiblement d’inici a fi i els nostres corredors van poder aconseguir el primer pòdium (pòdiums) de l’ història del nou Club Trail El Replà amb una 2na posició per al Jordi Ferré amb un crono de 1h08m24s i una 3era posició per al Marc López amb un crono de 1h11m02, aquest superant amb força als seus rivals al darrer km de recorregut. El 3er integrant de l’equip, el Martí Rosell, va creuar la línia de meta en 78ena posició amb un bon crono de 1h34m28s just després de la 2na atleta femenina que en muntanya van molt fortes.

L’arc de meta i el cronòmetre, ubicats al cercle central de l’ Estadi del Nàstic, van oferir una arribada diferent i molt atractiva per als corredors, que tot just acabar van poder gaudir d’una dutxa i d’un bon entrepà calent amb llangonissa i una cervesa i refresc a la zona interior del recinte del club tarragoní. L’entrega de premis, que es va efectuar a les 12h del migdia a la zona de Tribuna, un cop acabades del curses infantils, va comptar amb la presència de directius del Nàstic i dels espònsors oficials de cursa.

Enhorabona a la gent d’ Athletic Events per haver portat a terme una organització de cursa molt bona i traçar un recorregut de camins per la zona exterior de Tarragona molt recomanable i atractiu. Sens dubte el Club Trail El Replà serà present l’any que ve a la Cursa del Nàstic per gaudir de nou d’aquest genial esport de masses.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada