15 de juliol del 2013

Cursa de muntanya de Capafonts by Club Trail El Replà

Ahir diumenge 14 de Juliol de 2013, 4 corredors del nostre club, el Martí Rosell, Jordi Buldó, Sergi Serramià i Jordi Ferré, es van apropar fins al petit poble de Capafonts per disputar-hi la coneguda Cursa de Muntanya de Capafonts, que presentava dues modalitats, una de curta amb 10,5km i +431m positius i una altre de llarga de 21km amb +1.025m positius. Els 4 runners del club van optar per la curta.

Capafonts és un poblet que és troba uns kms després de Mont-Ral, petit amb poques cases però amb un entorn i un encant sensacional. Arribada al poble amb cotxes per tot arreu, esplanades plenes i 1 hora abans ja amb gent entrenant! La zona de sortida, arribada i dorsals ubicada a la plaçeta central del poble, farcida de trail runners, música i familiars i acompanyants, un ambient com el que ens agrada, cura de muntanya autèntica!

La cursa llarga va començar a les 9h del matí i la curta a les 9:30h, des del mateix punt central del poble. Sortida ràpida enfilant els carrerons de Capafonts inici de pujada tot just enllaçant amb el camí de pedres a les afores del poble; asfalt 0% així que genial per tots aquells que ens encanta la terra i les pedres! Ràpidament es va formar un grup capdavanter amb 5 corredors, entre els quals hi teníem a un dels nostres ben posicionat. El recorregut tenia 2 ascensions, la segona amb més pendent, fet que ens obligava a repartir forces per poder apretar al final de la prova. Generalment 2/3 de cursa van transcorre per camins de terra, això ens va permetre anar força ràpid, però el darrer tram, de baixada, va transcorre per uns senderons tant preciosos com perillosos, amb arrels i trons que t’obligaven a obrir bé els ulls i coordinar rapidesa amb agilitat. Al capdavall de la baixada de la bonica Ermita de Barrulles ens va tocar creuar el riu 3 vegades, un fet sempre divertit i refrescant però que perjudica les cames i el pes de les bambes. La traca final va ser el darrer km, pujada amb forta pendent per la cara sud del poble, tomb sencer al mateix i encarant la línia d’arribada a la plaça de l’esglèia amb un ambient familiar genial com ens agrada!

Vam poder obtenir un nou podi de club, el del Jordi Ferré, que va creuar la línia de meta 2n amb un temps de 49m49s, a només 38 segons del guanyador, el potent corredor del Trail Tarraco Victor González, que ha guanyat totes les darreres curses que ha disputat en muntanya les darreres setmanes. El Martí Rosell (indisposat tota la setmana) va creuar la meta en 25ena posició amb 1h07m36s, just per davant de la 1era fèmina, el Sergi Serramià en 31èna amb 1h10m21s i en 34èna el Jordi Buldó amb 1h11m19s.

Final de cursa amb entrepà de fuet, fruita, fruits secs, xocolata i refrescos per recuperar forces a la sombra i... piscina! L’organització va tenir el detall de convidar a tots els corredors a un genial bany a la piscina del poble que té unes precioses vistes.

Entrega de premis i sorteig de material, que es va fer un pèl tard gairebé ja al migdia i al final una nova experiència del club a les curses de muntanya.

ENHORABONA a la gent del Club d’ Esports de Muntanya de Capafonts per aquesta cursa preciosa, ens veiem l’any vinent!

Arriba l’estiu i la forta calor i temps de descansar les cames (sense oblidar algun entrenament a les hores de poc sol!).