9 d’abril del 2013

CRÒNICA CURSA DE BRÀFIM by CLUB TRAIL EL REPLÀ

Ahir diumenge 7 d’ abril arribava per fi l’esperada 11ena edició de la Cursa de Bràfim, una prova molt consolidada al panorama de curses provincials que va aconseguir atreure ni més ni menys que 319 corredors i més de 250 caminants. La cursa, que es disputa sobre un circuït de 13,95km que combina camins de pedres (6,72km), trams asfaltats (6,37km) i un petit tram de tallafocs (860m), surt des del poble de Bràfim, passa per Vilabella, Montferri i acaba a l’ Ermita del Loreto, de nou a Bràfim.

En aquesta ocasió ens vam inscriure fins a 10 corredors planencs: Carlos Rallo, Martí Rosell, Jordi Buldó, Alfons Figuerola, Segi Serramià, Marc López, Pau Cabanes (Vila-Rodoní), Núria Mateu (Figuerolina J), el jove Ramon Solé (primera cursa) i Jordi Ferré. El Carlos arribava amb lesió de genoll, però va voler córrer si o si i li va acabar passant factura tot i fer un bon temps, ànims i a recuperar-se de cara als nous reptes. La trobada d’equip va ser al bar del poble, just al costat de la sala d’entrega de dorsals on una hora abans ja s’hi respirava un ambient runner genial. Organització impecable, taules separades per dorsals (imprescindible per evitar cues tenint en compte que entre caminants i corredors sumàvem 600 persones), un gran panell de 2m2 amb el recorregut i perfil de la prova i una bossa del corredor realment genial amb camiseta tècnica i 2 fantàstiques ampolles de vi locals. Els caminants sortien a les 9h, un sistema organitzatiu molt bo ja que això provocava que posteriorment els corredors passéssim pel costat seu rebent mostres d’ànim i suport que sempre ajuden a fer la cursa més divertida tal i com ja ens va passar a la Botifarunner de La Llacuna.

Escalfament previ, ultimes fregues de pomades miraculoses a les cames, última visita al wc (quines cues que es formen sempre!) i tothom a la línia de sortida! Com sempre alguns corredors amb pressa per situar-se en llocs capdavanters, altres desitjant sort als companys, mans als rellotges, compte enrera i tret de sortida!... l’ 11ena edició de la Cursa de Bràfim – Ermita del Loreto estava en marxa! Els primers 500m “entaponats” pels estrets carrers del poble. Sortida per un camí de empedrat i bon ritme general, el fet que els primers 2km siguin gairebé plans implicà que tothom anava molt ràpid i no hi va haver gaire distanciament entre uns i altres. A partir del km 2, suau pujada i trencament del grup capdavanter a ritmes molt alts. A partir del km 3 els corredors vam començar a atrapar als caminants, fet que ja no deixaríem fins gairebé al final. Al km 5 baixada ràpida fins al km 6,5 quan vam haver de creuar el riu, que baixava ple d’aigua degut a les pluges de les últimes setmanes, una passarel·la però ens va salvar de mullar-nos els peus. A partir d’aquí havíem fet el més senzill, la meitat del recorregut estava completada i tocava la 2na i més dura part. Primera pujada des del riu fins al km 7 superant 100m de desnivell en 500m de distància, petit rapitxó seguit d’una recta d’un parell de kms i arribada al km 9, on ens esperava un avituallament a la denominada Polla Rossa i la pujada rocosa cap a la Torre del Moro. Va ser sens dubte el tram més tècnic, pujada d’ 1,5km amb bon desnivell i baixada pel contundent talla-foc on calia estar molt atents a trepitjar bé i mirar de baixar el més ràpid possible tot i la dificultat. Un cop a baix, últim esforç final fins a meta, quedaven 3,5km... però, qui ha dit últim esforç?!... a 700m per l’arribada a l’arc de meta la traca final, pujada asfaltada contundent per esgotar les darreres forces, apretar les dents i donar l’últim cop de ronyó; per sort és un tram molt curtet i on el públic anima molt per donar un cop de mà als exhaustes corredors. Recta final, molt de públic com sempre i arribada!, Aquàrius, poma i entrepà al canto, una cursa més a la butxaca!
Els resultats del grup de planencs a la classificació general després dels 13,95km:

Jordi Ferré – 8è amb 1h 00m 25s

Marc López – 17è amb 1h 02m 53s

Pau Cabanes – 84è amb 1h 11m 25s

Alfons Figuerola – 101è amb 1h 13m 21s

Ramon Solé – 112è amb 1h 14m 31s

Martí Rosell – 148è amb 1h 17m 48s

Núria Mateu - 167èna amb 1h 19m 39s (9èna en la classificació de fèmines)

Carlos Rallo – 203è amb 1h 22m 09s (lesionat)

Sergi Serramià – 213è amb 1h 23m 38s

Jordi Buldó – 228è amb 1h 25m 35s

El guanyador de la prova va ser Victor Peña, l’ Atleta de l’ Esportiu Penedès que va aturar el crono a amb 57m 00s, segon Daniel Artero del CE La Canonja amb 57m 32s i tercer al podi Alfonso Calderón del Running Peace World amb 58m 16s.
Enhorabona a l’ organització, felicitats a tots els runners participants i a segur entrenant i gaudint d’aquest fantàstic esport.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada