25 de juny del 2013

Crònica de la Trail Series Alcover by Club Trail El Replà

Aquest passat dissabte 22 de juny de 2013, fins a 7 corredors del nostre club es van apropar fins a Alcover per disputar la 3era prova de les Trail series Costa Daurada, organitzada per la gent de Naturetime Events. La cursa, dividida en dues modalitats, una de curta amb 10km +490m i una de llarga amb 21km +986m, es disputava pels boscos i camins del niu de l’ Àliga i les gorgues més fresques d’aquella zona. L’ Igor Bertol i el Pau Cabanes van optar per la cursa llarga, mentre que el Marc López, el Martí Rosell, el David Balañà, el Sergio Venuti i el Jordi Ferré van escollir la cursa curta.

El punt de trobada va ser a Mas d’en Forès, una zona de picnic molt maca ubicada a 3km del centre d’ Alcover. Arribada en equip, més de 125 corredors, famílies, amics i ambient trail runner com ens agrada. L’entorn del Mas, espectacular, amb salts d’aigua brollant d’un dels tres molins que formen el conjunt industrial d’aquest punt i molta vegetació en aquesta finca de més de 100 hectàrees. Moltes cares conegudes, salutacions a companys i amics d’altres club i pobles, escalfament de maquinària i tots cap a la línia de sortida!

Tal i com sempre succeeix en les Trail Sèries d’aquest any, la sortida d’ambdues curses és conjunta, en aquest cas fins al km 6 vam compartir recorregut, bifurcant-se posteriorment. Inici de cursa amb respecte, sense grans ritmes com d’altres vegades, el desnivell de la prova, (superior a la de Reus) i les altes temperatures va provocar que els corredors es continguessin una mica al principi. Els dos primers kms, força planers, van mantenir un grup compacte de 8-10 corredors sense grans distanciaments, però va ser a partir del km 2,5 quan el traçat va començar a enfilar-se muntanya amunt que la cursa es va trencar. El nivell de corredors va ser alt en ambdues modalitats, amb Xavier Sahuquillo del CA Borges guanyant la llarga i amb el corredor del Trail Tarraco, Victor González, aconseguint la primera plaça de la curta, ambdós seguits de molt a prop pels germans Calderón. El recorregut va ser realment preciós, gaudint d’espessos corriols de bosc, patint a les exigents pujades pedregoses i arriscant al màxim a les fortes baixes en el darrer tram de cada modalitat de cursa. L’arribada, ubicada sota un arc de pedra al mateix Mas d’ en Forès, molt acollidora amb força gent i el servei impecable de la gent de Naturetime amb avituallament, refrescos i assistència per tot aquell que ho necessitava.

Les posicions dels nostres corredors en ambdues modalitats van ser:

Cursa Llarga – 21km amb + 968m (66 participants)

8è – Igor Bertol : 2h 21m 30s – 6,44 m/km
33è – Pau Cabanes : 2h 52m 33s – 8,13 m/km

Cursa Curta – 10km amb +490m (65 participants)

4rt – Jordi Ferré : 54m 46s – 5,29 m/km

5è – Marc López : 1h 00m 10s – 6,01 m/km

28è – Sergio Venuti : 1h 13m 50s – 7,23 m/km

29è – Martí Rosell : 1h 13m 50s – 7,23 m/km

34è – David Balañà : 1h 16m 31s – 7,39 m/km

Enhorabona als organitzadors. Fixarem els pròxims dies una nova prova on competir, amb l’ intenció que sigui nocturna per combatre la calor. Salut i kms de muntanya amics!