18 de febrer del 2013

CRÒNICA DE LA CURSA NOCTURNA DE MUNTANYA DE LA FONT D’EN GARROT

Aquest passat dissabte 16 de Febrer ens vam reunir per primera vegada un total de 9 runners planencs sota el mateix paraigua del Club Trail El Replà per tal d’atacar la Cursa Nocturna d’ Hivern de Muntanya de la Font d’en Garrot, una prova que es va desenvolupar pels boscos que envolten la població dels Pallaresos i que delimiten amb Sant Salvador, a Tarragona.

Volem donar la benvinguda a l’equip a nous runners planencs com el Pere Batalla, el Josep Torrents (Majoni) i el Sergio Venuti que van córrer una prova amb el club per primera vegada. La resta de l’equip va estar format pel Martí Rosell, el Jordi Buldó, el Sergi Serramià, el Jordi Ferré, l’ Unai González i el Marc López, tots ells ja habituals de les sortides que fem en grup. En definitiva, expedició nombrosa de corredors del Pla disposats a desafiar la nit, el bosc i la fresqueta que feia dissabte a Tarragona per tal d’arribar a la línia de meta el més ben posicionats possible.

Aquesta cursa és especial pel fet que es disputa de nit. Habituats com estem a córrer amb llum de dia, el fet de córrer per camins i senderons de bosc només amb l’ajuda d’un frontal com a il·luminació fa que la prova guanyi molt d’atractiu i perquè no dir-ho algun ensurt també pel que fa a caigudes i torces de peu. L’equip va sortir des de la cafeteria l’ Esplanada del Pla en grup al voltant de les 18h, després d’alguns Aquarius, i vam arribar a Pallaresos 1 hora abans de la cursa. La recollida de dorsals, ben ubicada dins les instal·lacions del camp de futbol de gespa d’aquesta localitat, s’entregaven junt amb un interessant regal de cursa: un genial frontal de leds, un regal que no ens havien donat mai a cap altre cursa i que certifica el nivell d’atenció de la gent de Nil Travel en aquesta prova que ja s’està convertint en fixe al nostre calendari anual. Bon ambient previ a la cursa, cares conegudes (algunes de corredors tarragonins de molt de nivell) i en general aspecte molt atlètic dels participants que feia preveure una cursa molt ràpida i competitivament de força nivell.

La cursa va començar puntual, amb uns 80 corredors a l’arc de sortida, acompanyats per moltes parelles i canalla que van animar el tret d’inici. Sortida ràpida encarant una pujada asfaltada de 400 metres per dins de l’ urbanització, amb un grup d’alguns corredors per davant de la resta que ràpidament van marcar dos blocs. El recorregut ràpidament entra al bosc, on vam haver superar corriols i camins pedregosos sense gaire desnivell però amb la dificultat de la foscor de la nit, un total de 3 corredors van haver de ser atesos pels serveis mèdics degut a caigudes i relliscades. A partir del km. 4 la cursa s’endinsava pels boscos de la Font d’en Garrot, una zona molt agradable i ben delimitada que permetia que els corredors poguéssim exprimir la màxim les nostres forces i anar superar el desnivell marcat per l’organització, que en aquet cas va ser de 294 m de pujada i 303 de baixada.
   Al final, bonica arribada a meta amb bon ambient, refrescos i pa amb tomàquet i pernil salat per recuperar forces, en definitiva una tarda / nit perfecta per gaudir d’un dissabte a la tarda d’esport i sacrifici per les nostres cames.

Els resultats de l’equip, a la classificació general, en un recorregut de 10,5 km i 294m de desnivell positiu van ser:

RESULTATS:

A destacar que el guanyador de la prova va ser el nostre amic i conegut runner marroquí Mohssen ElHaddad, que va acabar guanyant amb un temps final de 38m42s, un crak.
   La pròxima setmana encarem una de les proves més dures i esperades de la temporada,LA BOTIFARUNNER 2013, una cursa de muntanya molt coneguda que es disputa a La Llacuna i que té 22,3km amb 1.800m de desnivell acumulat. Veurem que tal ens va i si gaudim més que no pas patim! Salut i kms amics.